Padeletti

De geschiedenis van een familie die in de 13e eeuw al de militaire en strategische verdediging van Montalcino voor haar rekening nam. Het verhaal van een familie van medici, advocaten en wetenschappers, die elke generatie zorgde voor vertegenwoordigers in Montalcino en er de wijnbouw op de kaart heeft gezet. De familie Padeletti is de ‘godfather’ van de Brunello. Met een productie van slechts 8.000 flessen Brunello di Montalcino D.O.C.G. en 10.000 Rosso di Montalcino D.O.C. is de wijn van Padeletti bestemd voor een select gezelschap van echte liefhebbers. De Brunello van Padeletti heeft een ongekende diepgang en fijne complexiteit, die de authenticiteit en traditie van het wijnmaken verraadt. De familie Padeletti bezit de vruchtbaarste heuvels in Montalcino, voorzien van vulkanisch terroir ontstaan door de vroegere uitbarstingen van de Monte Amiata. Padeletti drinken is de geschiedenis en cultuur van Montalcino beleven.

 

 

 

Padeletti Brunello di Montalcino D.O.C.G. 2005: € 26,25
Zeer krachtige en volle wijn, gemaakt van goed gerijpte en met de hand geoogste Sangiovese druiven afkomstig van Montalcino’s beste wijngaarden. Gerijpt op Slavisch eiken met tonen van pruimen, vanille, tabak. Een dieprode wijn die hypnotiseert met een hele, hele lange en volledig uitgebalanceerde afdronk!

 

 

Padeletti Rosso di Montalcino D.O.C. 2007: € 16,-
Zachte en elegante wijn met smaak van kersen en wat vanille. Deze robijnrode en zeer geraffineerde wijn van sangiovese druiven is weliswaar het lieve en jongere zusje van de stoere Brunello, maar laat zich zeker niet de kaas van haar brood eten. Met evenveel liefde voortgebracht, houtgerijpt en een ideale begeleider van Italiaanse vleesgerechten en pasta.