Baccinetti

Sinds 1935 zijn de boerderijen en het terrein van 85 ha in het bezit van de familie. De eigenaar Giovanni begon in 1999 met het planten van de wijnstokken, geheel volgens de strenge regels van het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

 

In 2004 werd de eerste Rosso di Montalcino DOC geproduceerd die in 2006 op de markt kwam.
Begin 2009 kwam de eerste Brunello di Montalcino DOCG uit het vijfsterren wijnjaar 2004 op de markt. Tijdens de Benvenuto Brunello in februari 2009 werd deze goed ontvangen.

 

Brunello di Montalcino 'Saporoia': € 27,-
De Brunello di Montalcino 'Saporoia' uit 2006 is een krachtige, maar elegante wijn. Hij is op dronk, maar kan met gemak nog jaren worden bewaard en zal zich de komende jaren nog verder ontwikkelen. Geschikt bij stevige vleesmaaltijden.

Na de fermentering in roestvrijstalen vaten, rijpt de Brunello di Montalcino 'Saporoia' ongeveer drie jaar in eikenhouten fust (Slavonia) en daarna nog minstens zes maanden op de fles. Na de oogst duurt het dus nog vierenhalf jaar voordat de Brunello verkocht mag worden. 2011 is daardoor het eerste jaar waarin de Brunello (2006) wordt verkocht. Het is het wachten meer dan waard geweest. De eerste reacties zijn overweldigend.

 

Rosso di Montalcino 'Saporoia': € 14,-
De Rosso di Montalcino  'Saporoia' uit 2009 is een attractieve wijn met een robijnrode kleur, een goede structuur en balans, aardse tonen, zachte tannines en fruitige aroma's van kers, pruim en kruiden. Ideaal bij vleesgerechten en/of mooie kaassoorten.

 

Na de fermentering in roestvrijstalen vaten, ligt de wijn ongeveer een jaar in eikenhouten vaten (Slavonia) van 4.000/2.300/1.000 liter te rijpen, alvorens deze wordt gebotteld en formeel de naam Rosso di Montalcino mag dragen.